Шотландия ще има нов мениджър, след като Гордън Страхън подаде оставка, а причината е оставането на трето място в квалификационната група за световно първенство. 

Шотландците можеха да завършат втори и да се класират за плейофите, но в последния си мач завършиха 2:2 на терена на Словения и така останаха след Англия и Словакия, което доведе и до решението на Страхън. 

„Шотландската ФА и Гордън Страхън се съгласиха, че за следващите квалификации отборът ще има нов главен треньор. Ние обаче сме благодарни на Гордън за неговата страст, професионализъм и отдаденост от идването си начело на отбора през 2013-а година. Ние сме разочаровани от това, че не успяхме да се класираме за плейофите, но и отчитаме, че благодарение на него и екипа му имахме шанс да го направим след лошото начало на кампанията” се казва в официалното съобщение на ФА. 

„Благодарен съм на футболистите, които показаха страхотна устойчивост по време на тези квалификации и заедно преживяхме някои магически моменти, които ще помня винаги. Подкрепата на феновете също бе изключителна и точно затова най-голямото ми съжаление е, че не успяхме да постигнем участието на финали, което те заслужават. За мен обаче бе привилегия да водя националния отбор” заяви самият Страхън. 

От 40 мача, в които води Шотландия, той постигна 19 победи, 9 равенства и 12 загуби, като процентът на спечелени мачове от 47,5%, е най-високият в историята на Шотландия от треньорите ръководили тима в поне 30 срещи.