Единсон Кавани спаси ПСЖ от първа загуба за сезона, след като се разписа в добавеното време и донесе 2:2 на лидера в класиката срещу Марсилия на „Велодром”. 

Мачът предложи много интересни моменти, голове и емоции и определено оправда очакванията за дерби, в което домакините могат да съжаляват, че не постигнаха първата си победа над големия си съперник от 2011-а година. 

Те поведоха в 16-ата минута, когато Луис Густаво вкара с великолепен удар от трийсетина метра. Неймар обаче изравни в 33-ата, след като започна атаката и след това получи топката обратно от Рабио. 

В 78-ата минута марсилци отново излязоха напред, след като Флориан Товен изпревари Тиаго Силва и засече подаване на Клинтън Нджи, за да направи 2:1. Последва изгонване на Неймар, който се сдърпа с Лукас Окампос и получи втори жълт картон. 

В добавеното време обаче Буна Сар направи абсолютно ненужно нарушение пред наказателното поле и Кавани с бомбен шут изравни от свободния удар, пращайки топката първо в напречната греда. 

Това бе неговият 9-и гол за сезона, който се оказа много ценен и след него Пари Сен Жермен има 26 точки, с 4 пред Монако, докато Марсилия е на 5-о място с 18 и ще води битка за позиция в тройката.