В Северна Ирландия очаквано обвиниха съдията за загубата от Швейцария с 0:1, която приближи Кръстоносците до световното първенство. 

Реферът Овидиу Хацеган измисли дузпа, след като топката удари Кори Еванс в рамото вместо в ръката и шокира домакините, които сега са изправени пред трудна задача преди  реванша. 

Босът Майкъл О’Нийл имаше претенции и за червен картон на Фабиан Шер за грубо влизане срещу Стюърт Далас и бе изключително разочарован след сблъсъка. 

„Направо е потресаващо как съдията може да отсъди дузпа в такава ситуация. Той бе близо и виждаше абсолютно всичко. Кори бе обърнат с гръб, а и топката го удари в рамото. Невероятно. Реших, че е отсъдил нарушение или засада. В толкова важен двубой подобно отсъждане е неприемливо. Освен това Шер заслужаваше червен картон, така че съдията не ни направи услуга днес“ заяви О’Нийл. 

„Това е срамно. Изобщо не вдигнах ръката си. Топката ме удари по гърба и част от рамото и направо съм бесен, тъй като получих и жълт картон и няма да играя в реванша. В крайна сметка няма какво да променим, така че трябва да се стегнем и да опитаме да постигнем добър резултат в Базел“ добави грешникът Еванс.