Днес е "черен" ден за цяла Италия. Причината за това е, че националният тим на страната ще пропусне Мондиала в Русия догодина, а подобен срам "Скуадра Адзура" не е изпитвала от десетилетия.


Късно снощи "адзурите" врътнаха 0:0 срещу Швеция в баража-реванш и така на практика успехът на скандинавците от 1:0 в първия мач се оказа достатъчен за класиране на световни финали.

Съвсем логично медиите бяха крайно критични към Джампиеро Вентура и неговите момчета след историческия резил.

"Италия, това е Апoкалипсис! Ние сме аут от Световното първенство", пише "Газета дело Спорт", като изданието помества и на водеща новина изказване на селекционера Вентура в което той категорично отказва да подаде оставката си.
 

"Това е голямо бедствие. Нека си го кажем, Швеция си заслужи класирането на Мондиала, защото за разлика от нас поне вкара един гол за 180-те минути игра", допълва още изданието. 

"Изборът на Вентура за селекционер даде своя "резултат". Италия е аут от Мондиала. Трябват кардинални промени, но нека първо мине време и да се вземат на хладен ум. Селекционерът обърка съставите за двата мача и за 180 минути не успяхме да вкараме нито един гол", пише друго водещо спортно издание на Апенините - "Кориере дело Спорт". 

"Истинска катастрофа! Италия е аут от Мондиала, а Вентура дори не иска да подаде оставка", гласи заглавието на "Кориере дела Сера".