Ливърпул направи поредна издънка, след като стигна само до равенството 0:0 с УБА на "Анфийлд". Така червените отново не успяха да се завърнат в Топ 4 на Англия.

Това е второ поред домакинско равенство на Ливърпул, след като преди дни не бе победен и Евертън. УБА от своя страна направи здрав мач, хвърли сериозни сили за точката и заслужено в крайна сметка си я взе.

Трябва да се отбележи, че Юрген Клоп днес заложи на атомното си нападение в лицето на Салах, Мане, Коутиньо и Фирмино, но и това не помогна на Ливърпул.


Ливърпул започна атакуващо мача и още в началото притисна здраво гостите пред наказателното им поле.

Атаките и положенията за червените се заредиха едно след друго, като най-чистото от тях бе в 20-ата минута, когато Салах направи страхотно подаване към Фирмино, но той прати топката до гредата.

Малко по-късно УБА стигна до страхотен шанс, но Кану прати топката в гредата. Последваха силни минути за домакините, но с пропуски се отчетоха Салах и Фирмино.

В 38-ата минута Александър-Арнолд центрира към Салах, който засече хитро, но отново не се стигна до гол. До края на полувремето отново Салах и Фирмино не успяха да намерят мрежата.

Изненадващо гостите започнаха много нахъсано второто полувреме и имаха страхотни възможности за гол, но Криховяк и Якоб последователно не успяха да преодолеят Кариус.

Малко по-късно и Хегази с глава прати топката до гредата. Уникални шансове за УБА, но така и не се стигна до гол. Тези положения стреснаха домакините и те отговориха с удар на Мане. Малко по-късно и Салах нямаше шанс.

В 65-ата минута Фостър едва не направи фатална грешка, но отново Ливърпул не стигна до гол. Към края червените хвърлиха всичко в атака и дори добутаха топката в мрежата, но попадението на резервата Доминик Соланке в 82-ата минута правилно бе отменено поради игра с ръка.

Последваха и пропуск на Окследй-Чембърлей. Така Ливърпул направи нова издънка и не успя да се върна в Топ 4.

Ливърпул - УБА 0:0

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Клаван, Робъртсън, Вайналдум, Джан, Мане, Коутиньо, Салах, Фирмино

Уест Бромич: Фостър, Ниом, Еванс, Хегази, Гибс, Якоб, Криховяк, Ливърмор, Маклийн, Робсън-Кану, Рондон