Националният отбор на Германия остана без Матс Хумелс и Марко Ройс за първите няколко дни от подготвителния лагер в Италия, след като защитникът получи травма в прасеца във финала за купата на Германия, в който игра за Борусия Дортмунд срещу неговия нов клуб Байерн Мюнхен. Ройс пък има леки болки в аддукторите.

"Хумелс има разкъсване на мускулни влакна в прасеца и няма да има възможност да тренира в близките няколко дни. В момента единствената опция пред него е лечение", каза селекционерът Йоахим Льов след първата тренировка на Бундестима на лагера в Аскона.

Добрите новини за Льов идват от състоянието на капитана Бастиян Швайнщайгер, който не е играл от месец март насам заради тежка контузия в коляното. Халфът на Манчестър Юнайтед вече тренира пълноценно и дори провежда повече занимания от своите съотборници.

"Погледнато от физическа гледна точка, той върши всичко, което му препоръчат кондиционните специалисти. Понякога тренира по три пъти на ден, което е добра основа за следващите няколко седмици. Оптимист съм", добави селекционерът на Германия.