Централният защитник Джером Боатенг заяви, че Германия трябва да подобри значително представянето си в нападение, защото в противен случай рискува да отпадне бързо от Европейското първенство по футбол.

Световните шампиони не успяха да създадат нито едно сериозно положение при нулевото равенство срещу Полша снощи в мача от втория кръг в група "С" на Евро 2016 в Ланс.

"В защита играхме добре и не позволихме почти никакви ситуации пред нашата врата. В същото време направихме твърде малко в атака, не спечелихме нито един дуел един на един. Можем да бъдем доволни от това 0:0. Трябва да подобрим значително представянето си в нападение, защото в противен случай няма да стигнем далеч", заяви Боатенг.

Другият централен защитник Матс Хумелс се завърна в игра след 4-седмично лечение на травма на прасеца и се представи на ниво.

"Не успяхме да контролираме мача, което е нашата сила. Поляците често ни поставяха в трудни ситуации. През второто полувреме имахме и голям късмет при един от техните шансове. В доста моменти в нападение ни липсваше точност. Много се радвам, че отново играя. Ако имаше риск, нямаше да бъда на терена. В последните минути ми беше най-трудно, защото ми липсваше свежест и позагубих ритъм", заяви Хумелс.

Полузащитникът Тони Кроос също призна за слабости в изграждането на атаките на тима.

"Все нещо ни липсваше, прекалено лесно губехме топката. В защита играхме подредено и солидно, поляците имаха само едно положение. Но в нападение просто нищо не се получи. Сега трябва задължително да спечелим последната среща (срещу Северна Ирландия), за да завършим на първото място. След това ще видим", каза Кроос.