Германия играе все по-силно. Бундестимът стигна очаквано до 1/4финалите на европейското първенство, след като срази Словакия с 3:0 в Лил. Така отборът си върна за поражението от словаците в контрола преди първенството у дома. 

Немците не оставиха съмнение в превъзходството си, като доминираха от началото до края. Те вкараха два гола до почивката, когато дори пропусна и дузпа, а след нея добавиха още едно попадение. 

Словаците имаха някои положения, но реално бе ясно, че отстъпват сериозно като класа на противника си. Това бе 4-ият пореден мач на турнира, в който хората на Йоахим Льов не допуснаха попадение във вратата си. 

Следващият съперник обаче ще бъде далеч по-труден, защото Германия ще срещне победителя от утрешния сблъсък между Испания и Италия.  

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!


В състава на Германия Юлиан Дракслер замени Марио Гьотце. Словаците определено изглеждаха дефанзивно, като Роберт Мак и Ондрей Дуда останаха на пейката. 

Началото бе очаквано, като германците овладяха инициативата и контрола върху мача. Словаците бяха прибрани по-близо до своята врата и опитваха да се защитават сигурно, но не успяваха да го сторят. 

След сравнително спокойните минути германците избухнаха. Първо Кедира накара Козачик да избива удара му с глава над вратата, но при последвалия корнер Бундестимът поведе. 

След центрирането топката не бе изчистена добре, а освен това намиращия се пред наказателното поле Джером Боатенг бе оставен свободен и с много хубав удар от въздуха реализира с изстрел в долния десен ъгъл. 

Попадението успокои немците и в същото време обърка словаците. Само няколко минути след това нещата за тях станаха още по-сериозни, защото направиха дузпа. Шкъртел изблъска Гомес в гръб и не му позволи да стигне до една висока топка. 

Реферът Шимон Марчиняк не се поколеба да посочи бялата точка. Отговорността пое Йозил, който обаче се провали, защото Козачик спаси насочената в левия ъгъл топка. Това бе третия пропуск за халфа на Арсенал от последните 4 дузпи, които е изпълнил за клуба и националния си тим. 

Въпреки пропуска германците не се повлияха. Йозил стреля неточно от въздуха, а след това словаците най-после организираха атака, при която Вайс направи двойно подаване със съотборник в наказателното поле, но вместо да стреля опита нов пас и сбърка. 

В 24-ата минута отново Йозил пропусна да реализира. Този път той се оказа на чиста позиция след отклонена топка, но диагоналният му удар мина на сантиметри покрай вратата, след като този път Козачик просто не мръдна. 

Двубоят така или иначе продължаваше да се развива само в една посока. Мюлер и Дракслер стреляха, не неточно. Германците обаче не допускаха промяна в играта преди в 41-ата минута да се измъкнат. 

Хубава атака на Словакия завърши с центриране на Пекарик отдясно. Куцка засече с глава и насочи топката под гредата, но Нойер показа отличен рефлекс и изби над вратата. Това обаче се оказа важно, защото минута след това германия логично удвои аванса си. 

Хубав пробив отляво на Дракслер завърши с подаване от аутлинията към Марио Гомес, който отблизо вкара втория си гол на турнира и успокои отбора си точно преди почивката. 

След нея словаците започнаха добре. В 49-ата минута хубава комбинация завърши с подаване на Хамшик пред наказателното поле, където бе Куцка. Неговият удар бе силен, но над вратата на Нойер. Малко след това свободен удар на Хамшик бе отклонен в корнер, който обаче не бе отсъден. 

И точно когато изглеждаше, че словаците са в подем, Германия окончателно уби интригата. След корнер Хумелс отклони с глава към  свободния Юлиан Дракслер и той от въздуха стреля под гредата за 3:0. Това бе заслужена награда за направилия много силен мач футболист на Волфсбург. 

Докрая мачът просто се доиграваше, макар и да имаше достатъчно време. Германците стигнаха до няколко корнера, като в добавеното време Кроос пропусна от чиста позиция да реализира. Козачик спаси удара му, но така или иначе триумфът на Бундестима бе достатъчно убедителен и като резултат, и като игра.

Проследете развоя на мача по минути тук!  

Германия – Словакия    3:0

1:0    Боатенг 8
2:0    Гомес 43
3:0    Дракслер 63

Германия: Нойер, Кимих, Боатенг (72 Хьоведес), Хумелс, Хектор, Кроос, Кедира (76 Швайнщайгер), Мюлер, Йозил, Дракслер (72 Подолски), Гомес
Словакия: Козачик, Пекарик, Шкъртел, Дурица, Гьомбер, Шкриняр, Хрошовски, Хамшик, Куцка, Вайс (46 Грегуш), Дюриш (64 Шестак)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yRtzJvA2kmQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>