Селекционерът на Германия Йоахим Льов е на мнение, че Маншафтът е получил два гола "от нищото" в наелектризиращия сблъсък с Гана, завършил донякъде изненадващо 2:2.

Още по темата

 

"Поведохме в резултата, а след това получихме два гола от нищото. Но нашият отбор показа характер, успявайки отново да се върне в мача. Получи се открит двубой на изключително високо темпо", сподели Льов след срещата.

"Футболистите ми са напълно изчерпани. Ние искахме да избегнем една открита размяна на положения при тези високи температури и след откриването на резултата искахме да играем компактно."

"Съперникът свърши много добра работа. Те успешно затваряха пространствата и пред нас нямаше много свободни пространства. Джером Боатенг получи мускулно схващане и затова го замених с Мустафи. Имаше моменти, в които не успявахме да намерим път към вратата."

"Клозе и Швайнщайгер съживиха играта ни. Имайте предвид, че на една световно първенство не може винаги да играеш офанзивно. Най-важна е стабилната защита."

"Трябва да видим как ще играят Португалия и САЩ. В крайна сметка нашето положение не е особено променено след мача ни с Гана. Но ние искаме да победим Щатите и да останем лидер в групата."

"Томас Мюлер получи рана във веждата. Не, не мисля, че се нуждае от шев", допълни Йоахим Льов.