Германският национал Томас Мюлер обяви, че не се цели в защита на голмайсторския приз на световното първенство по футбол в Бразилия. Футболистът на Байерн се изказа доста ласкаво за бразилеца Неймар, който класира Селесао на осминафиналите.

"Преди четири години спечелих Златната обувка, какво ще правя с още една? За мен има една много по-важна титла, която все още не съм спечелил", каза Мюлер, визирайки световната титла.

"Моята цел не е да стана голмайстор на световното първенство, а да стана световен шампион. Ако по пътя към титлата имам възможността да вкарам още няколко гола, това ще е добре за отбора. За мен е важно да продължим напред."

"Неймар? Той е един отличен футболист. Много маневрен, завършен и опасен пред вратата на противника. До момента той разкри класата си. Трябва да му свалим шапка."

"Трудно ми е да говоря за себе си, но ще кажа, че аз трудно мога да бъда сравняван с някой друг", добави Мюлер, който има три гола на Мондиал 2014 до момента, а снощи бе изпреварен именно от Неймар в листата на голмайсторите.

На световното първенство през 2010 година Мюлер стана голмайстор на турнира, след като имаше нужда от най-малко игрови минути за своите пет попадения.