Една от звездите на Германия Томас Мюлер очаква много тежък финал на Мондиала срещу Аржентина. Още повече, че според него "Гаучосите" имат стари сметки за уреждане срещу Бундестима.

Именно "Маншафта" се оказа препъникамък пред аржентинците на световните първенства през 2006 и 2010 година, когато немците елиминираха опонента си на два пъти, на 1/4-финалната фаза.

Мюлер подчерта, че противникът ще направи и невъзможното да избегне трети пореден провал срещу Германия и изрази мнение, че който и от двата отбора да загуби финала, цялата добре свършена работа преди това ще бъде забравена.

"Това ще направи задачата ни по-трудна", заяви Мюлдер пред "Таймс ъф Индия".

"Аржентинците ще бъдат нетърпеливи да ни го върнат в най-важния мач на световното първенство. И ако те успеят да го спечелят, тогава никой няма да си спомня това, което направихме на предишните два Мондиала, когато ги победихме".

"В действителност финалният мач на такъв турнир  е такъв тип двубой в който, ако загубиш, хората няма да си спомнят това, което си направил в предишния мач. Ние се подготвяме по най-добрия начин за финала и ще гоним триумф на всяка цена".

"Германия не бе достигала до финал на световно първенство от 2002 година. Дванадесет години е доста дълъг период от време за Германия. През последните две издания достигнахме до 1/2-финалната фаза, но бяхме елиминирани там. Сега сме на финал".

"Всички ние искахме да достигнем до финалния мач на този Мондиал и се радваме, че успяхме да го направим. За мен винаги е удоволствие да вкарвам голове за Германия и да допринасям за каузата. В същото време обаче не е всичко просто да бележиш попадения, тук става въпрос за победи, за цялата нация.

"Доставя ми голямо удоволствие обаче всеки път, когато се разписвам за страната ми. Ако някой ми беше казал, че ще вкарам пет гола в Южна Африка и ще спечеля "Златната обувка" на предишния Мондиал, просто нямаше да повярвам", каза още той.