Американският актьор и певец Дейвид Хаселхоф надъхва германския национален отбор по футбол с комично клипче, което беше публикувано на стената му в социалната мрежа Фейсбук.

Добилият популярност у нас благодарение на ролите си като Майкъл Найт (в поредицата "Рицарят Ездач") и Мич Бюканън (в сериала "Спасители на плажа") актьор с германски корени не крие симпатиите си към Маншафта.

Видеото започва с разговор между "Мич" и неговата дъщеря, която заплашително му припомня, че днес не е обикновен ден и Германия се нуждае от тяхната подкрепа.

Хаселхоф уверява дъщеря си, че германците няма да загубят днешния финал на Мондиал 2014 срещу Аржентина и добавя на немски език с тайнствен акцент "Късмет".

"Спасителят на плажа" решава да вземе нещата в свои ръце, държейки две топки. Едната е с цветовете на Германия, а другата - с тези на Аржентина.

Дейвид хвърля топките в басейна си и изходът на финала тази вечер зависи изцяло от кученцето му, което скача смело в басейна и избира "германската топка".

Изборът на животното се харесва на стопанина му, който решава да отпие тъмно пиво, слагайки снимка на Бастиан Швайнщайгер в деколтето на надарена привърженичка на Маншафта...

Видеото завършва с буйна реакция на Хаселхоф, който разлива невярващо бирата. Дали това е лоша поличба за Германия, или пък тази вечер феновете на Бундестима ще леят литри бира от радост?! Предстои да разберем....