Странната класация на УЕФА за най-добър футболист "Барометър" отново разбуни духовете. Недоволство от класацията вече имаше от Испания заради задните класирания на Андрес Иниеста, а сега се възмутиха и от Уелс.

Точно преди четвъртфинала срещу Белгия от "Уестърн Мейл" изразиха недоволство от факта, че звездата на Драконите, който носи тима си на гръб и освен това е лидер при голмайсторите на Евро 2016, изостава спрямо двама от играчите на съперника тази вечер Белгия.

Бейл до момента заема 4-то място, точно пред него е Еден Азар, а на 1-вото място е Кевин Де Брюн (между тях е Димитри Пайе от Франция).

На всичкото отгоре останалите играчи на Драконите също са недооценени според медиите в страната, тъй като например Арън Рамзи е едва 38-и, а Джо Алън 88-и, а в същото време "английските издънки" като Крис Смолинг (20-и) и Ерик Дайър (25-и) заемат по-предни позиции.

Самият "Барометър" всъщност си е доста спорен, като се базира на математически алгоритъм, който изчислява различни компоненти от играта на футболистите от началото на годината до сега, и придава по-голяма тежест на последно изиграните мачове. Но именно това е класацията за най-добър футболист, която ще се счита за официална от УЕФА.