Хърватия - Португалия, осминафинал на Евро 2016, "Стад Боларт-Делелис" в Ланс, 22.00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

Последните 10 мача на Хърватия: Общо 8 победи и 2 равенства.

Последните 10 мача на Португалия: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби.

В последните 3 директни срещи Хърватия няма победа, Португалия има 3 победи и няма равен мач. 

ПРОГНОЗА: Ако има отбор, който очарова Европа – и то въпреки най-глупавите фенове в света – това е Хърватия. С треньор, който има дълга номадска кариера и почти никакви сериозни успехи, шахматистите матираха европейския шампион Испания с резервите си, не дадоха шанс на Турция и само пожалиха Чехия.

Тази генерация има всички сили да подобри третото място от Мондиал 1998, особено в поток без нито един досегашен шампион. Модрич, Ракитич и най-вече Перишич изглеждат във формата на живота си, а драмата на Сърна ги сплоти още повече. Анте Чачич и компания демонстрират отлична форма и могат да се похвалят с 5 победи в 7 изиграни мача през 2016 година.

Голямата радост за селекционера е, че всичките му звезди са на линия и няма контузени и наказани. С проблеми бяха Лука Модрич и Марио Манджукич, но се очаква и двамата да се появят в игра.

Португалия от друга страна се класира на 1/8-финалите на Евро 2016 без победа. Никога досега отбор без победа не се беше класирал за елиминации на европейско. Селесао изоставаше на 3 пъти срещу Унгария в последния си мач от групата, но в крайна сметка отърва кожата след 2 фамозни гола на Кристиано Роналдо след паузата за 3:3. Преди това записа 0:0 с Австрия и 1:1 с Исландия.

Португалия може да се похвали с 3 успеха в 3 мача досега с Хърватия. Тимовете се срещнаха на Европейско досега само веднъж – през 1996 година, когато Португалия се наложи с 3:0. Двата тима разполагат с прекрасни изпълнители и ни чака едно голямо зрелище, а победителят от тази среща ще има възможността да се изправи срещу Швейцария или Полша на четвъртфинал.

Проблемното звено в състава на Фернандо Сантош е защитата, понеже Пепе и Рикардо Карвальо са много опитни играчи, но в определени моменти те просто издъхват и нямат сили да се надбягват, особено когато става въпрос за Карвальо.

От своя страна Хърватия разполага с уникални халфове и нападатели, които са готови да вкарват винаги. Труден за прогнозиране мач. Традицията е на страната на Португалия, но ние ще заложим за победа на Хърватия. 

Резултат: Хърватия - Португалия 2:1

Прогнозирайте ТУК срещите от Евро 2016 и спечелете страхотни награди!