Една от звездите на Хърватия Иван Ракитич бе изключително ядосан от загубата с 0:1 от Португалия след продължение. Както е известно, мореплавателите се класираха на 1/4 финал след гол на Рикардо Куарешма в 117-ата минута.

Преди попадението на Куарешма хърватите треснаха греда и определено стояха много по-добре на терена, но нямаха късмет. Това накара Ракитич да избухне. 

"Тези хора просто нямат идея как вкараха! Ако ги питате, със сигурност и те ще са учудени, че реализираха. Просто няма да знаят как се разписаха! Хората казват, че футболът е най-великата игра на света, но понякога е най-най-тъпата!"

"Тази нощ футболът беше най-тъпото нещо! Просто няма как да е иначе, след като по-добрият отбор трябва да си ходи у дома след тази незаслужена загуба. Наистина нямам обяснение защо тази несправедливост ни преследва."

"Къде е футболната справедливост, защо винаги ни прескача? Играхме страхотно през целия турнир и просто не мога и не искам да повярвам, че ни се налага да се приберем вкъщи", сподели Ракитич.