Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач.

Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.
 

Временно класиране:

Ваня - 37 точки
Деси - 27
Вели - 26

Деси:

Швейцария – Полша 0:1
Поляците играят стегнато и не са допуснали гол. Може би е време. И двата отбора обаче отбелязваха само по един (в мачовете, в които избощо бележеха) от груповата фаза на ЕВРО 2016.  Досега все подценявах поляците, но те наистина демонстрираха висока класа. От друга страна, очаквах повече от Швейцария. Така че, ако трябва да заложа на някой – този път ще е на Полша. Разбира се, защо не да видим и 0:0 в редовното време.   

Уелс – Северна Ирландия 2:0
Изключително интересен двубой. От тези, които не знаеш какво ще видиш. Ясно е, че голямо самочувствие на улесците дава Гарет Бейл. Той е фигурата, която дърпа тима. Ако му се позволи днес отново няма да прости на съперника. Северна Ирландия постигна само една победа от трите си мача и със сигурност не влиза като фаворит сега. Двата тима се срещнаха през месец март тази година в контрола и завършиха 1:1. Като цяло ирландице не допускат много попадения във врата си и това е абсолютно логично предвид добрите намеси на вратаря Майкъл Макговърн. Тук обаче трябва да продължи отборът, който вкара повече.  

Хърватия – Португалия 2:1
Как човек да заложи против симпатичния хърватски тим?! Аз лично не бих. Ясно е, че към момента половина българи, а може и повече, стискат палци именно на този балкански тим. Не харесвам този тип пристрастия, но пък наистина си заслужават аплодисментите. Срещу тях излиза колебливият състав на Португалия. Да, факт е, че в последната си среща се развихриха и отбелязаха три гола, но изобщо да не забравяме, че лесно допуснаха и три гола на унгарците.  Още повече – при изключително малко отправени точни удари, мисля че ефикастността на Унгария беше 100-процентова. Португалия направиха шоу и на косъм се класира за фазата на елиминациите, но този път задачата е далеч по-сложна. Хърватия бележи много, но срещу големите отбори е по-пестелива. Въпреки, че е възможно да има нов голов трилър, мисля че ще стигнат до успеха трудно и с гол разлика.

Ваня:

Швейцария-  Полша 0:0
Два съперника, които ще заложат на дефанзивен футбол. Мачът според мен ще влезе в продължения като в редовните 90 минути едва ли ще видим голове.

Уелс - Северна Ирландия 2:0
Двубой с историческа стойност за двата отбора. Северна Ирландия показа симпатична игра в груповата фаза и то срещу никак не лоши съперници. Уелс обаче има много силен коз и той се казва Гарет Бейл. Мисля, че футболистът на Реал Мадрид щр продължи головата си серия и ще вкара. 

Хърватия - Португалия 2:1
Един от най-интересните 1/8-ина финални двубои. Поругалия до момента разочарова, а Хърватия показа футболна мощ. Но все пак и двата тима имат футболисти, способни на изненади. Труден за прогнозиране мач, в който за мен Хърватия ще излезе краен победител. Възможно е обаче мачът да стигне до продължения, всичко зависи какъв ден ще има Роналдо.

Вели:

Швейцария - Полша  2:1 
Очаквам изключително равностоен мач между тези два отбора. И поляците, и швейцарците се представят много добре до момента, все пак ще заложа за победа за Швейцария.

Уелс - Северна Ирландия  2:0
Въпреки добрите мачове, които изиграха и двата отбора в групите си , според мен Уелс е по - добрият и ще победи заслужено, залагам за единица.

Хърватия -Португлия 3:1
В този изключително интересен двубой, мисля че надлъгването ще бъде в центъра на терена. Залагам на категоричен успех за Хърватите, с оглед на видяното от изиграните мачове до момента на европейското първенство.