Отборът на Сейнт Луис надделя над гостуващия Бъфало с 2:1 и записа рекордна в клубната си история 52-а победа в рамките на един редовен сезон в Националната хокейна лига.

Максим Лапиер и Брендън Мороу се разписаха за успеха, който прати отбора на върха в класирането на първенството със 111 точки.

Досегашният рекорд на Сейнт Луис беше 51 победи от сезон 1999/2000, когато тимът спечели титлата в редовния сезон. Вратарят Брайън Елиът отрази 24 шайби и допусна гол едва 56 секунди преди края след удар на Коди Ходжсън.

Питсбърг надделя над домакина Уинипег с 4:2 и си осигури титлата в дивизия "Метрополитън". Бьо Бенет, Крейг Адамс, Пол Мартин и Брайън Гибънс се разписаха, а Сидни Кросби се отличи с две асистенции за успеха.

Наставникът на тима Дан Байлсма стана треньорът, който достига най-бързо до победа номер 250 в кариерата си в лигата след 395 мача. С гол на Назем Кадри в 2:51 минута на продължението Торонто се наложи с 4:3 над гостуващия Бостън.

Победата беше много важна за канадците, които запазиха шансове в борбата за спечелване на "уайлд кард" за участие в плейофите на Изток. Бостън пък събра 111 точки, но загуби лидерската си позиция в лигата заради повече изиграни мачове от Сейнт Луис.

Колорадо постигна пети пореден успех след 3:2 с дузпи над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс. Тайсън Бари изравни за домакините 51.4 секунди преди края на редовното време, а след това единствен се разписа и при наказателните удари.

Вратарят Семьон Варламов отрази 29 изстрела за Колорадо. Стражът на гостите Хенрик Лундквист завърши с 35 спасявания, но това не беше достатъчно, съобщава БТА.

Мариан Хоса вкара единствената дузпа при успеха на Чикаго с 3:2 над Минесота. Вратарят Сергей Бобровски отрази 37 шайби и записа четвърти "шътаут" за сезона, а Кълъмбъс се справи с Филаделфия с 2:0.