Руският нападател Александър Овечкин се разписа за победата на Вашингтон с 4:1 над лидера на запад Бъфало и стана едва 11-ият състезател, който бележи 50 или повече попадения в поне пет сезона от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Овечкин, който записа и две асистенции, преодоля Райън Милър от зоната за була след 17:54 минути през първата третина, записвайки 50-ия си гол за сезона и 23-и при числено предимство.

Това е неговата първа серия от поне 50 шайби за един сезон от 2010 година насам, докато личният му рекорд е 65 точни изстрела, записани две години по-рано, припомня БТА.

Никлас Бекстрьом се разписа два пъти, а Михаил Грабовски добави четвъртото попадение в полза на Столичаните. Те имат актив от 85 точки и минимални шансове за попадане в плейофите на Източната конференция.

Максим Лапиер отбеляза единственото попадение в полза на отбора от Сейнт Луис, който загуби три поредни мача в лигата за първи път през сезона.

Все пак, Сините остават начело на Западната конференция. Клод Жиру вкара два гола в полза на отбора на Филаделфия, който спечели квота за плейофите в НХЛ след победа с 5:2 над Флорида.

Тай Макгин, Шон Куртие и Венсан Лекавалие добавиха по една шайба за Летящите, докато Стийв Мейсън спаси 38 удара и помогна за избягването на пета поредна загуба.

Детройт е само на мач от класиране в плейофите на НХЛ, след като Червените криле стигнаха до победа с 4:2 над Бъфало във вторник вечер.

Дарън Хелм вкара победния гол, а останалите попадения бяха дело на Брендън Смит, Дейвид Легванд и Павел Дацюк.

Мико Койву се разписа за Минесота, а Иля Бризгалов спаси всичките три удара на Бостън при изпълнението на дузпи за победата с 4:3. Въпреки загубата, Мечоците спечелиха точка и остават на върха в генералното класиране на НХЛ.