Ню Джърси победи с 3:2 като домакин Бостън в мач от последния кръг на редовния сезон в националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Вратарят на победителите Мартин Бродю се отличи с 16 спасявания в срещата, която може да се окаже последна за него в 20-годишната му кариера с екипа на Девилс. договорът на 42-годишния ветеран изтече, а Ню Джърси не се класира за плейофите в Източната конференция.

Шампионът от редовния сезон Бостън игра с голяма част от резервите си с мисъл за предстоящите директни елиминации. В първия кръг на плейофите отборът ще се изправи срещу Детройт.

Защитникът Марек Зидлицки се разписа на два пъти за Ню Джърси, а едно попадение добави Травис Заяц. Яромир Ягър направи две асистенции за домакините. Луи Ериксон и Брад Марчанд се разписаха в полза на Бостън.

От следващия сезон начело на Ню Джърси отново ще бъде треньорът Пит Дебур. В друга среща от НХЛ Тампа Бей победи с 1:0 след дузпи при гостуването си срещу Вашингтон.

Успехът осигури домакинско преимущество на Лайтнинг срещу Монреал в първия кръг на плейофите в Източната конференция. Звездата на столичани Алекс Овечкин завърши с 51 гола в редовния сезон, но отборът не успя да се класира за директните елиминации за първи път от сезон 2006-2007.

Матю Кърл вкара за Тампа Бей при дузпите, а вратарят Андерс Линдбак регистрира първия си мач без допуснат гол през сезона. Вашингтон достигна до дузпи за рекордните 21 пъти през редовния сезон и загуби в 11 от тях.

Детройт спечели с 3:0 при гостуването си срещу Сейнт Луис. Вторият вратар на "крилете" Пьотр Мразек записа втори мач без допуснат гол в кариерата си. Джъстин Абделкадер се разписа на два пъти, а съотборникът му Райли Шийхан също добави едно попадение във вратата на Блус.

Павел Дацюк направи две асистенции. В плейофите Сейнт Луис ще играе срещу шампиона за 2013 година Чикаго. Анахайм победи с 3:2 след продължение като домакин срещу Колорадо.

Ник Бонино се разписа в началото на допълнителния период и помогна на домакините да запишат рекорден брой точки за редовния сезон в клубната си история - 116.

Анахайм завърши на първо място в Западната конференция и ще срещне състава на Далас, докато Колорадо ще се изправи срещу Минесота в първия кръг на плейофите.