Райън Гецлав се отличи с гол и асистенция, а вратарят Фредерик Андерсън направи 32 спасявания при победата на Анахайм с 4:3 у дома срещу Далас в мач от първия кръг в плейофите в Западната конференция в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Гецлав, Кайл Палмиери и Матийо Перео се разписаха в първия период, когато домакините имаха преимущество. Анахайм поведе с 4:0 в средата на втората част, преди Далас да се разпише на три пъти в първия си мач от директните елиминации от 2008-а година насам.

Капитанът Джейми Бен и Колтън Скевоа вкараха при числено превъзходство за Старс, а Майк Белески се отличи с попадение и завършващо подаване, информира БТА. Мач номер 2 между двата отбора е в петък.

На Изток отборът на Питсбърг победи с 4:3 като домакин състава на Кълъмбъс. Брендън Сътър беше точен в третия период и донесе важния успех за "пингвините", които водят в серията с 1:0 успеха.

Бю Бенет, Мат Нисканен и Юси Йокинен също се разписаха за победители. Джак Джонсън, Марк Летесту и Дерек Макензи бяха точни в полза на Кълъмбъс. Двубой номер 2 от плейофите между двата отбора е в събота.

Също в Източната конференция Монреал спечели драматично с 5:4 след продължение като гост срещу Тампа Бей. Дейл Уайз се разписа в края на допълнителната част, за да осигури успеха в полза на канадския отбор, който води с 1:0 победи в серията.