Брендън Сътър, Лий Стемпняк и Юси Йокинен вкараха голове в рамките на 2:13 минути през последната част за успеха на Питсбърг с 4:3 над Кълъмбъс, с което Пингвините взеха аванс от 2:1 победи в плейофната серия от първенството Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Бруукс Орпик се разписа за Питсбърг в самия край на втората третина, а трите гола, паднали в три последователни удара, оформиха крайния успех за гостите от Питсбърг, съобщава БТА.

Буун Дженър, Джак Джонсън и Кам Аткинсън вкараха головете в полза на Кълъмбъс, но Марк Андре-Флюри спаси останалите 27 шайби към вратата си и с това Пингвините взеха аванс след третия мач на серията.

Микаел Гранлунд вкара гол след 5:08 минути игра в продължението за победа на Минесота с 1:0 над Колорадо, с което даде аванс на своя тим след третия мач от серията.

Семьон Варламов спаси останалите 45 шайби към своята врата, което пък беше клубен рекорд за отправени удари на Минесота.

Кори Крофърд направи 34 спасявания и записа трети плейофен шътаут в своята кариера, благодарение на което Чикаго победи Сейнт Луис с 2:0.

Джонатан Тейвс се разписа в първата част, а Маркус Крюгер вкара на празна мрежа за шампионите, които стигнаха до първата си победа в серията след мач номер 3.