Джъстин Уилямс се разписа след 4:36 минути игра в продължението при победа на Лос Анджелис с 3:2 над Ню Йорк Рейнджърс в първия мач от финалната плейофна серия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Уилямс, спечелил си прякора "г-н Седми мач" по време на плейофите в НХЛ през настоящия сезон, вкара шайбата в горния ляв ъгъл на вратата на Хенрик Лундквист, с което шампионите от 2012 година започнаха успешно серията за купа "Стенли".

32-годишният хокеист се превърна отново в герой за своя тим, след като по-рано през седмицата беше вкарал и решителния гол за отстраняването на Чикаго в седмия мач.

Уилямс се изяви и по-рано в срещата, асистирайки на Дрю Даути за изравнителното попадение. Кайл Крофърд наниза другата шайба за Кралете, които обърнаха мача от 0:2 при попаденията на Беноа Пулио и Карл Хагелин през първата третина на мача.

"Майк Ричардс свърши половината работа с отнемането на шайбата, но ние се изложихме при численото превъзходство. Имах късмет, че бях застанал пред мрежата и успях да стрелям. Това не беше най-добрият ни мач, но важна е победата", каза Уилямс, цитиран от БТА.