Хокеистите на Лос Анджелис Кингс отново са шампиони в НХЛ. Кралете вдигнаха купа Стенли за втори път в последните 3 години, след като победиха Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 след продължение и затвориха серията с 4-1 успеха.

Калифорнийци отново изостанаха в резултата, но успяха да стигнат до продължения, в които щастието им се усмихна отново, след като и трите мача в „Стейпълс Сентър“ стигнаха до добавени минути, като във всичките случаи домакините печелеха.

Вратарят на Рейнджърс Хенрик Лундквист направи всичко по силите си, като отрази 48 изстрела към вратата си, но отново не успя да предотврати поражението.

Домакините поведоха чрез Джъстин Уилямс в първата третина, когато след разбъркване той се оказа най-съобразителен и вкара. Във втората обаче гостите обърнаха до 2:1. Първо Крис Крайдър бе изведен отлично пред вратата при ситуация с човек повече на леда.

След това Рейнджърите бяха в намален състав, когато Брайън Бойл се пребори в средната зона за шайбата, преодоля Дрю Даути и стрела отлично в далечния ъгъл за 2:1.

В третата част обаче Мариан Габорик вкара след добавка 14-ия си гол в плейофите, когато Лундквист не успя да задържи шайбата и тя бе добита. Така се стигна до продължения.

В него удар на Райън Макдонаг от Рейнджърс се отби от гредата на домакините, а след това изстрелът на Тайлър Тофоли от Кингс също срещна рамката. В втората допълнителна третина обаче щастието се усмихна на домакините. При ситуация трима на двама Тофоли стреля от дясната була, Лундквист изби, но право на стика на Алек Мартинес, който осигури триумфа след добавка.

Интересно е, че именно Мартинес бе човекът, който осигури мястото на Кингс за финала, вкарвайки гола на внезапна смърт при победата над Чикаго в 7-ия мач между двата тима, така че се превръща в истинска легенда на отбора.