Даниел Бриер отбеляза своя гол номер 300 в кариерата си, с който донесе победата на Колорадо с 2:1 като гост на Бостън в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Бриер се разписа в последната секунда на мача, а Колорадо постигна първа победа за сезона. Джейми МакГин откри резултата в началото на втората третина, а Луи Ериксон изравни при числено превъзходство.

Вратарят на Колорадо Рето Бера направи 27 спасявания в първия си мач като титуляр за сезона. За Бостън това бе трето поредно поражение.

Флорида загуби от Отава с 0:1 в друг мач от НХЛ. Единственото попадение в мача отбеляза Кларк МакАртър през втората част, информира БТА.

Освен това Флорида записа най-слабата посещаемост на мач от Лигата в историята си - само 7311 зрители. Предишният антирекорд беше 10063 зрители срещу Каролина на 31-и октомври 2007 година.

Анахайм постигна убедителен успех с 5:1 като гост на Бъфало. С два гола се отличи Уилям Карлсън. Кори Пери, Мат Белески и Райън Кеслър също бяха точни за победителите.

Фредерик Андерсен направи 11 спасявания, като не успя да отрази единствено шайбата на Тайлър Енис в 6:36-а минута на третата част.

Тампа Бей разгроми Монреал със 7:1 като с хеттрик се отличи Стивън Стамкос, негов осми в кариерата. Виктор Хедман записа лично постижение от четири точки след един гол и три асистенции.

Райън Калахан, Ондржей Палат и Владислав Наместников отбелязаха по един гол за Тампа Бей. Брендън Галахър се разписа за Монреал.