Отборът на Едмънтън записа първа победа за сезона, след като се наложи над гостуващия Тампа Бей с 3:2 в единствения двубой от програмата на НХЛ.

Победното попадение в срещата реализира Райън Нюджънт-Хопкинс 3 минути и 25 секунди преди края на срещата. След безголови първи 20 минути, в началото на втората третина гостите от Флорида успяха да открият резултата чрез Браян Бойл.

Нападателят беше притиснат до мантинелата, но успя да отправи удар, който рикушира в Джъстин Шулц от тима домакините и се оказа неспасяем за вратаря Бен Скривънс.

Три минути по-късно Шулц се реваншира на съотборниците си и феновете, вкарвайки с бекхенд от малък ъгъл. До края на частта домакините от Едмънтън успяха дори да обърнат резултата в своя полза.

Точен с четвъртия си гол за сезона бе Тайлър Хол, който вкара от наказателен удар. В 14-ата минута на последния период тимът на Тампа Бей успя да изравни на 2:2 чрез Брет Конъли, който със силен удар от близка дистанция не остави шансове на вратаря на канадския тим.

Мачът отиваше към продължения, но Джордан Ебърле успя да открадне шайбата в третината на Тампа, подаде я на Райън Нюджънт-Хопкинс, който с премерен изстрел не остави шансове на Бен Бишъп, съобщава БТА.

Успехът позволи на Едмънтън, който има 3 точки след първите си 6 мача, да отлепи от дъното в Западната конференция и да се изкачи на предпоследното 13-о място. За Тампа Бей това е второ поражение през сезона, но отборът остава в зоната на плейофите със 7 точки от 6 срещи.