Кори Пери записа втори хеттрик от началото на сезона в Националната хокейна лига и помогна на отбора си Анахайм да разгроми Бъфало с 4:1, което е шеста поредна победа за Патоците.

Райън Кеслър също вкара един гол, а вратарят Фредерик Андерсен спаси 22 удара. Стражът на домакините можеше да добави втори пореден мач със суха мрежа, но Тайлър Елис се разписа за гостите 5:04 минути преди края.

Този гол също така сложи край и 192 минути без отбелязан гол, която започна с поражението с 0:1 от Флорида и продължи през 0:3 с Бостън, информира БТА.

Андерсен записа първи шътаут в Лигата изобщо миналата седмица при успеха с 3:0 над Сейнт Луис, а също така е на вратата във всяка една от шестте поредни победи на отбора и е спасил 154 удара от 162 отправени.

Пери оформи своя седми хеттрик в кариерата 1:25 минути преди края на празна врата, след като гостите бяха извадили вратаря си. До момента той има 8 гола в 7 мача, включително три в първата среща за сезона.

Анахайм е на върха в Тихоокеанската дивизия с 12 точки, докато Бъфало е на последното място в цялата Западна конференция само с 2 от 7 мача.

Ар Джей Ъмбергер и Мат Рийд вкараха голове в рамките на 2 минути в третата част, а Филаделфия се наложи с 5:3 при гостуването над Питсбърг. Ъмбергер, който е роден в Питсбърг, вкара в 6:50 минута на третата третина за равенство 3:3.

Рийд пък вкара за 4:3, което се оказа и решаващ момент за крайната победа. Така Филаделфия има невероятния баланс от 12-1-1 на Консол Енерджи Сентър от откриването му през 2010-а година досега.

Шон Кутюрие вкара гол и подаде за още един за успеха на Летящите, Марк Щрайт и Пиер-Едуар Белмер също се разписаха. Вратарят на победителите Рей Емери спаси 21 удара към мрежата си. За Пингвините Ник Сполинг записа гол+пас, а другите голове реализираха Паскал Дюпюи и германецът Марсел Гоц.

Преди мача цялата зала изпя химна на Канада "О, Канада" въпреки че играха два отбора от САЩ. Претъпканата зала по този начин отдаде почит на загиналия войник от канадската армия в сряда в Отава по време на атентат в града.

След този мач и двата отбора имат по 6 точки и се намират във втората половина на класирането на Източната конференция.

Вратарят Бен Скривънс спаси 32 удара в рамката на Едмънтън, който нанесе първо поражение в редовното време през този сезон на Едмънтън. Джъстин Шулц, Райън Нюджънт-Хопкинс и Никита Никитин бяха голмайсторите за Ойлърс. Джон Карлсон и Майк Грийн вкараха за гостите, като второто попадение направи резултата 2:1 в тяхна полза.

Но 20 секунди след това Нюджънт-Хопкинс изравни, а Никитин обърна развоя с гол при числено превъзходство 3:52 минути преди края. Вашингтон, заедно с нюйоркските Айлендърс и Рейнджърс имат по 8 точки на върха в дивизия Метрополитен.