Калгари Флеймс разгромиха Каролина с 5:0 в първенството на НХЛ, като първите си два гола за този сезон вкара Шон Монахън. Вратарят на домакините Йонас Хилер имаше малко работа и се наложи да отрази едва 16 удара.

Нешвил пък продължава силния си старт в първенството и остана единствен отбор, който няма загуба в редовното време през този сезон. Днес хокеистите от щата Тенеси се наложиха с 3:2 над силния отбор на Чикаго.

Джеймс Нийл вкара хеттрик за успеха, който им осигури 12 точки и първо място в Централната дивизия. За Чикаго пък това беше първо поражение в редовното време и остават на 2-о място в същия поток.

За Нийл това е пети хеттрик в кариерата, а Хищниците печелят точки в седми мач поред, което е най-добър старт за отбора от сезон 2010/2011 насам. За гостите от Чикаго се разписаха Бен Смит и Андрю Шоу.

Детройт се наложи с 4:3 след продължение над Питсбърг, като победата за Червените криле осигури Джъстин Абделкадер 4:16 минути след началото на допълнителното време. Мачът се разви доста странно, след като домакините в края на мача отстъпваха с 1:3, но извадиха вратаря си и стигнаха до равенство с човек повече за 3:3.

38.9 секунди преди края на редовното време Никлас Кронвал изравни, а 2:55 преди края Пер Зетерберг намали на 2:3. За гостите трите гола бяха дело на Паскал Дюпюи и Оли Маата през първия период и на Крис Куниц през втория. Детройт е на 2-о място в Атлантическата дивизия с 10 точки.

В Сейнт Пол (Минесота) местният тим се наложи с 2:0 над Аризона Койотис, като вратарят Дарси Кюмпер спаси 26 удара и регистрира трети мач през сезона със суха мрежа. Чарли Койл и Джейсън Поминвил се разписаха за победителите, а Mинесота вече има 6 точки.

Вратарят Джонатан Куик постави клубен рекорд на Лос Анджелис Кингс, след като спаси 29 удара и вече има 33 мача без допуснат гол с екипа на Кралете. Това стана при победата с 2:0 над Бъфало Сейбърс. Головете за защитаващите титлата си Кингс вкараха Джеф Картър и Анже Копитар при числено превъзходство.

За домакините в игра се появи за първи път през този сезон руският защитник Вячеслав Войнов, който влезе като смяна на Джейк Мъзин. Войнов в момента е под полицейско разследване за домашно насилие. Лос Анджелис има 11 точки и поделя 2-ото място в Тихоокеанска дивизия с Калгари, съобщава БТА.