Лидерът в НХЛ Монреал беше разбит с 0:5 при гостуването на Рейнджърс, а вратарят на победителите Хенрик Лундквист спаси 21 удара и регистрира 4-и мач без гол.

Мартен Сент Луи вкара един гол и подаде за още един за успеха на нюйоркчани, а в първата третина точен беше Доминик Муур. В средата на втората Дерек Степан добави втори гол, а в 1:40 минута на третата третина 3:0 направи Карл Хагелин.

Рик Неш реализира за 5:0 4:36 минути преди крайната сирена, което е негов 14-и гол от началото на сезона. С тази победа Рейнджърс е на 3-о място в дивизия Метрополитен с 22 точки, информира БТА.

Анахайм, който е лидер на Запад с 31 точки, пречупи Аризона с 2:1. Кайл Палмиери и Патрик Маруун се разписаха за успеха след два голови паса на Райн Кеслър. Вратарят на победителите Фредерик Андерсен спаси 29 удара и помогна на Патоците да запишат седми пореден мач срещу този противник без поражение. Кийт Яндли вкара за гостите, които са предпоследни в Тихоокеанската дивизия с 20 точки.

Уинипег Джетс отстъпи с 2:4 на собствен терен на Сейнт Луис, а Райън Рийвс наказа бившите си съотборници с победен гол за Блус. Той се разписа за 3:2 в 2:25 минута на третата третина, след като открадна шайбата и с индивидуален пробив не остави шансове за вратаря Ондрей Павелец.

Джейдън Шварц и Дейвид Бейкърс вкараха при числено превъзходство за Сейнт Луис, а Пол Щастни оформи крайното 4:2 на празна врата. Сейнт Луис излезе с тази победа начело в класирането на Централната дивизия с 29 точки.

Домакините от Уинипег отвърнаха с голове на Брайън Литър и Джим Слейтър. Ванкувър отнесе с 4:1 на свой терен един от стабилните отбори - Чикаго Блекхоукс и с 29 точки заема 2-а позиция в Тихоокеанската дивизия.

Яник Хансен вкара своя първи хеттрик в кариерата си в НХЛ, а Радим Върбата добави още една шайба в мрежата на Чикаго. Вратарят на победителите Райън Милър спаси 24 удара, а капитанът им Даниел Седин отбеляза победа номер 1000 в своята кариера в Северна Америка.