Франс Нилсен и Джон Таварес вкараха при изпълнението на дузпи за победа на Ню Йорк Айлъндърс с 1:0 над Филаделфия, с което отборът на Джак Капуано записа най-добрия старт в историята си след първите 21 мача от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Вратарят на гостите Стийв Мейсън спря 46 шайби преди дузпите, но след спасения удар на Кайл Окпосо в неговата врата вкараха Нилсен и Таварес.

С това Айлъндърс спечелиха за 15-и път от началото на сезона, а освен това тимът от Ню Йорк вече притежава баланс от 5:0 победи при дузпи.  С основен принос е и вратарят Ярослав Халак, който спаси 21 шайби за третия си шътаут.

Евгени Малкин вкара втория си гол за вечерта само 32 секунди след началото на продължението, с което донесе победа на Питсбърг с 3:2 над Бостън в друг мач от НХЛ. Сидни Кросби се отличи с попадение и две асистенции, включително подаване за победния гол на Малкин.

Марк-Андре Флюри направи слабо начало на срещата и получи два бързи гола от Джо Мороу и Милан Лучич, но вратарят на Пингвините все пак стигна до дългоочакваната победа номер 300 в своята кариера в НХЛ.

Детройт се наложи с 4:3 над Отава, след като Стивън Вайс се разписа два пъти през втората част на срещата. Това беше вторият мач на Вайс за сезона поради продължително лечение на контузии, а с негова помощ Червените криле стигнаха до трета победа от последните си четири срещи.