Отборът на Ванкувър разгроми домакина Торонто с 5:0 и се изкачи на върха в Националната хокейна лига с 33 точки.

Вратарят Райън Милър отрази всичките 31 удара и записа втори пореден "шътаут" и общо 32-и в кариерата си. Той не е допуснал гол вече в 152:05 поредни минути.

Крис Хигинс, Хенрик Седин, Шон Матиас, Брад Ричардсън и Александър Бъроуз вкараха по едно попадение за канадците, а Ник Бонино се отличи с три асистенции.

Детройт продължи силната си серия напоследък с успех с 5:4 след наказателни удари над домакина Ню Джърси.

Гостите наваксаха изоставане от 1:4 от началото на втората част, а Густав Никвист единствен вкара при наказателните удари, с което възпитаниците на Майк Бабкок спечелиха за пети път в последните си шест срещи и вече имат актив от 31 точки.

Майк Камалери реализира две попадения за домакините, а Яромир Ягър завърши с гол и асисистенция, но това не беше достатъчно.

Вицешампионът Ню Йорк Рейнджърс се наложи с 3:0 над домакина Филаделфия. Мартен Сен Луи завърши с гол и асистенция и стана 81-ият играч в историята, който преминава границата от 1000 точки в кариерата си в НХЛ.

Дан Бойл и Рик Неш също реализираха за гостите, а Дерек Степан асистира и за трите попадения. Вратарят Кам Талбот отрази всичките 26 удара за втория си "шътаут" в последните десет дни.

Хокеистите на Филаделфия бяха изпратени с освирквания от феновете си, след като допуснаха седмо поражение в последните си осем срещи.