Пол Щастни отбеляза два гола при победата на Сейнт Луис като гост над Ню Йорк Айлендърс с 6:4 в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Това беше първа победа за 42-годишния вратар Мартен Бродюр с екипа на Сейнт Луис. Тимът остава на точка от лидера в Централата дивизия Чикаго, информира БТА.

Сейнт Луис изоставаше с 0:3 след първата третина, но успя да изравни 4:4 в 13:26 минута на третата част. След това се разписаха Щастни и Владимир Тарасенко. Бродюр направи 14 спасявания за победа номер 689 в кариерата и 52-а срещу Айлендърс.

Мариан Хоса вкара два попадения при успеха на Чикаго с 3:1 над Нешвил. След победата Чикаго измести своя съперник от върха в Централната дивизия. Брендън Саад добави гол и асистенция, а Чикаго записа шеста поредна победа. Колин Уилсън беше точен за Нешвил.

Вратарят Жонатан Берние отрази 44 удара за победата на Торонто над Ванкувър с 5:2.

Сан Хосе се наложи над Калгари с 3:2 като гост, Лоугън Кутюр се отличи с гол и асистенция. Патрик Марло и Джъстин Браун също бяха точни за Сан Хосе.

Питсбърг спечели срещу Отава с 3:2 след две попадения на Евгени Малки и едно на Кристиан Ерхоф. Дейвид Легуънд и Майк Зибанеджад бяха точни за сенаторите, който допуснаха пето поредно поражение.

Наставникът на Детройт Майк постигна победа номер 500 в кариерата си при успеха на тима с 3:2 над Ню Йорк Рейнджърс.

Дарън Хемл донесе победата на Детройт в 7:40 минута на третата третина. Рейнджърс поведоха с 2:0, но домакините изравниха след голове на Райли Шийхан и Люк Гленденинг.

Далас спечели срещу Монреал с 4:1, а Аризона загуби от Бостън с 2:5. Носителят на купа "Стенли" Лос Анджелис отстъпи с 1:2 пред Филаделфия.

Филаделфия поведе с попадения на Клод Жиру и Уейн Симъндс, а в третата част за шампионите точен беше Джъстин Уилямс. Победата е едва втора в 12 мача за тима на Филаделфия, който прекъсна серия от шест поредни поражения.