Детройт се наложи с 3:1 като гост над Каролина и събра 38 точки, с които поделя първото място в Атлантическата дивизия на НХЛ. Томаш Татар вкара два гола, а Павел Дацюк добави един и подаде за още един. Чешкият вратар на Червените криле Петер Мразек спаси 34 удара и помогна за третата поредна победа като гост и седма от осем мача.

Каролина загуби трети мач от четирите си последни, като почетното попадение за тях вкара Джей Макклемънт. Треньорът на Херъкейнс Бил Питърс пък се изправи за първи път срещу досегашния си началник и ментор в професията Майк Бабкок.

Отава се наложи с 4:3 над Ванкувър след продължение, а победата донесе Ерик Карлсон в 1:21 минута на допълнителното време, информира БТА.

Отборът от канадската столица е чак 7-и в Атлантическата дивизия с 27 точки. Кенъкс остава на 2-а позиция в Тихоокеанската с 38, на 3 от лидера в цялата Лига Анахайм.

Майк Зибанеджад вкара два гола и подаде за още два, Дейвид Лигуонд също вкара в редовното време. За гостите от Ванкувър точни бяха Радим Върбата, Кевин Бикса и Брад Ричардсън.

Сенатърс се върнаха в мача след 1:3, като Зибанеджан вкара за 2:3 и 3:3 съответно 5:48 минути преди края, както и 1:02 преди края при числено превъзходство.

Анахайм Майти Дъкс спечели с 4:3 при визитата си в Уинипег с продължение с гол на Кал Палмиери 53 секунди след началото на допълнителното време. Уинипег е на 4-о място в Югоизточната дивизия с 33.

Райън Гецлаф подаде три асистенции за Патоците, включително и за победния гол на Палмиери и вече е записал точки в пет поредни мача. Рене Бурк отбеляза своя първи гол за годината, а Якоб Силфверберг и Райън Кеслър също бяха точни.

За домакините отбелязаха Джейкъб Труба, Дестен Бюфилиен и Андрю Лад, като и трите гола са при числено превъзходство. За лидерите от Анахайм това е четвърта поредна победа.

Едмънтън Ойлърс прекъсна серията си от 11 поредни загуби, след като се наложи с 2:1 над Сан Хосе. Дейвид Перон осигури успеха с гол в средата на третата част, а Найъл Якупов беше другият голмайстор за Нефтодобивниците.

Победата за тях у дома е първа от девет мача насам. Акулите, които до момента имаха четири мача с успех, върнаха едно попадение чрез Тай Макгин. Въпреки победата Едмънтън е на последното 14-о място на Запад само с 19 точки, докато Сан Хосе е 5-и в Тихоокеанската дивизия с 32.