Джонатан Тейвс и Патрик Кейн вкараха при дузпите за Чикаго, който регистрира седма поредна победа, надвивайки Ню Джърси Девилс с 3:2 след изпълнението на наказателни удари.

Брайън Бикел и Дънкан Кийт се разписаха в редовното време за Блекхоукс, които са начело в Централната дивизия на НХЛ с 39 точки. С 1 по-малко са Нешвил и Сейнт Луис.

Вратарят на победителите Скот Дарлинг спаси 22 удара в мача, включително и два при дузпите. На другата врата Кийт Кинкейд регистрира първи старт от началото на сезона и отрази 37 удара. Иначе за Девилс в редовното време вкараха Жарден Туту и Стивън Джонта.

Минесота се наложи с 5:4 над Айлендърс с победен гол на Нино Нийдерайтер 4:33 минути преди края. Домакините изоставаха с 0:3 след първата третина, както и с 1:4 във втората, но направиха невероятен обрат. Те обаче дадоха и една жертва- защитникът Кийт Балърд беше откаран в болницата, след като падна лошо по лице на леда, блъснат от Мат Мартин от гостите.

Джейсън Поминвил, Мико Койву, Ерик Хаула и Томас Ванек вкараха другите четири гола за Минесота, която е на 6-о място в Централната дивизия с 31 точки. Айлендърс имат 38 на 2-о място в Атлантическата дивизия, 1 след Питсбърг.

В Атлантическата дивизия Тампа Бей пропусна да излезе еднолично начело, след като падна 3:5 на собствен терен от Вашингтон Кепитълс. Лайтнинг имат 38 точки, колкото и Детройт на върха, информира БТА.

Вратарят на столичани Брайдън Холтби направи 33 спасявания, а Александър Овечкин вкара два гола, като прекъсна серията си от 4 мача без отбелязано попадение. Другите голове за победителите реализираха Мат Нисканен, Бруукс Лейч и Трой Броуър.

Иначе личният актив на Овечкин срещу този съперник се увеличи на 37 гола и 74 точки в 56 мача. Овечкин вкара и петия гол на празна врата, който е негов 436-и в кариерата и се изравни във вечната ранглиста на 66-о място с Павел Буре.