Дерик Пулио се разписа в дебютния си мач в НХЛ, а капитанът Сидни Кросби спря дълга голова "суша" с попадение в последната третина при успеха на Питсбърг с 3:1 над Флорида в мач от редовния сезон в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Марк-Андре Флюри спря 45 шайби за петата си победа от последните шест мача на вратата на Пингвините, като това е и негови 19-и успех за сезона.

Пулио, един от най-обещаващите защитници в НХЛ, вкара втория гол в мача, като той се оказа и победен за отбора от Питсбърг, който спечели 12 от последните си 14 мача срещу Флорида.

Ник Сполинг също се разписа в полза на домакините, докато за Флорида точен беше роденият и израснал в Питсбърг - Винсънт Трохек.

Защитникът Алек Мартинес вкара гол рано в третата част по време на ситуация с числено превъзходство, благодарение на което Лос Анджелис се наложи с 4:2 над Аризона.

Мариан Габорик пък наниза шестото си попадение в последните четири мача, а другите два гола в полза на Кралете вкараха Джеф Картър и Тревър Люис.

Джон Таварес и Андерс Лий вкараха голове в рамките на 12 секунди в полза на отбора на Ню Йорк Айлъндърс, който изненада Тампа Бей с късен обрат и спечели с 3:1 срещата.

В друг мач от вечерта Джак Джонсън се разписа в осмия рунд на дузпите и Кълъмбъс надви с 3:2 Чикаго.