Отборът на Монреал отдаде почит на жертвите от терористичния акт в Париж преди мача от Националната хокейна лига срещу Питсбърг.

Канадците изпяха Марсилезата и вдигнаха френския флаг в знак на съпричастност с трагедията, при която загинаха 12 души в редакцията на сатиричното издание "Шарли Ебдо" във френската столица.

Питсбърг спечели мача с 2:1 след продължение. Капитанът Сидни Кросби вкара в 3:41 минута на продължението решителния гол при числено превъзходство.

Евгений Малкин се разписа за "пингвините" в редовното време, а вратарят на тима Марк-Андре Флюри спаси 27 удара. Макс Пачорети реализира единствения гол за домакините от Монреал.

Детройт загуби с 1:3 при гостуването на Вашингтон в друг мач от НХЛ. Джон Карлсън, Джоел Уорд и Трой Брауър вкараха за столичани, а за Детройт се разписа Джонатан Ериксон.

Новобранецът Давид Пащарнак вкара първите си два гола в НХЛ и донесе победата на Бостън над Филаделфия с 3:1. Крис Кели също се разписа за Бостън, който печели трети пореден мач.

Ню Йорк Айлендърс надигра убедително Кълъмбъс с 5:2 като гост. Нюйоркчани вкараха три гола през втората третина и стигнаха до успеха, който ги остави на първото място в дивизия Метрополитан.

Брайън Страйт се отличи с гол и асистенция за победата на Айлендърс, а Райън Стром и Томас Хики завършиха с по две асистенции.

Отава прекъсна серия от три поредни загуби с убедителен успех с 5:1 над Аризона. Петима различни играчи вкараха за "сенаторите", а вратарят Крейг Андерсон завърши с 31 спасени удара.

(БТА)