Отбoрът на Анахайм постигна драматична победа като домакин с 5:4 над гостуващия Унипег, въпреки че на два пъти изоставаше с по два гола в резултата. Победата донесе финландецът Сами Ваатанен, който реализира при шестата дузпа за отбора си.

Гостите от Канада откриха резултата чрез Ивендър Кейн в осмата минута на двубоя, но преднината им се запази по-малко от минута, след като Рикард Ракел изравни при числено превъзходство с втория си гол за сезона.

Малко по-късно Уинипег си върна аванса с точен удар на Зак Бохосян, а пет минути преди края на първия период Джетс поведоха с 3:1 с гол на Марк Шайфеле.

През втората част Тим Джакман върна едно попадение за домакините, но Ендрю Лад с 16-ия си гол за сезона отново даде аванс от две попадения на Уинипег.

Третата част обаче мина изцяло под контрола на домакините, които в крайна сметка успяха да изравнят за 4:4 и да вкарат мача в продължение. Точни бяха Кайл Палмиери при числено превъзходство и отново Рикард Ракел две минути преди края на редовното време.

В продължението нов гол не падна, което наложи изпълнението на дузпи. При тях точни за домакините бяха Райън Кеслър, Ракел и Ваатанен, а за гостите единствено Блейк Уилър и Ивендър Кейн намериха пътя зад вратаря Фредерик Андерсен.

В другите две срещи Чикаго нанесе пета поредна загуба на Минесота. Шампионите от 2013 година не оставиха шанс на съперника си и с голове на Мариан Хоса и Браян Бикел през първата и на Брад Ричард и Джони Одуя през втората третина стигнаха до убедителния успех с 4:1. Почетното попадение за гостите вкара Мат Кук в края на срещата.

Флорида записа трети пореден успех, побеждавайки този път последния в Западната конференция Едмънтън с 4:2. Най-полезен за успеха на американския тим беше вратарят Роберто Луонго, който спаси 31 удара към своята врата.

(БТА)