Вратарят Дивайн Дюбник регистрира 10-и шътаут в кариерата си в НХЛ, след като спаси 18 удара при дебюта си за Минесота. Джейсън Поминвил пък вкара хеттрик за успеха на Уайлд със 7:0 над Бъфало като гост, а това беше и първа победа на северняците след шест поредни поражения.

За Бъфало, последни в Атлантическата дивизия с 31 точки, това е девета поредна загуба. Така Бъфало изравнява негативното постижение на Едмънтън от 25-и февруари до 15-и март 2007-а година, също девет последователни поражения.

Зак Паризи, Кайл Бродзяк и Ерик Хаула се отличиха с гол+пас. Томаш Ванек, бивш играч на Бъфало, отбеляза 7-ия гола. Ванкувър размаза Филаделфия с 4:0 като гост. Хенрик Седин се отличи с гол и пас, а вратарят Райън Милър спаси 29 шута.

Ник Бонино, Радим Върбата и Яник Хансен вкараха останалите три гола, а Кенъкс прекъсна серията си от три поредни поражения. С успеха те имат вече 71 точки и се нареждат на 7-о място в Западната конференция, докато Летящите са 5-и в дивизия Метрополитен и с доста сериозна опасност да излетят от зоната на плейофите, намирайки се на 11 точки от местата за уайлдкард.

Трета победа с чиста мрежа за деня регистрира Бостън, който отнесе Рейнджърс с 3:0 в едно от най-старите дербита на източния бряг. Младият финландски вратар Туука Раск спаси 30 удара и записа втори двубой без гол в Лигата.

Победата на Бостън над Ню Йорк Рейнджърс е пета поредна в мачовете по между им, а 0:3 е второ поредно поражение за Джърс. Патрис Бержерон откри резултата през първата част, а Давид Крейци и Луи Ериксон вкараха другите два гола.

Тори Круг се отличи с две асистенции, а вратарят на гостите Кам Талбът въпреки трите гола спаси още 29 шута. Бостън е на 4-о място в Атлантическата дивизия с 54 точки, а Рейнджърс е с 52. Уинипег Джетс прекърши с 2:1 Далас като гост най-вече благодарение на блестящия си вратар Ондрей Павелец, който отрази невероятните 46 удара.

Първите 22 удара бяха спрени в началния период, запазвайки аванса от 1:0. Михаел Фролик откри резултата, а Ивандър Кейн добави вкори в 7:34 минута на третата част. Тревър Дейли вкара за Далас в края на третия период, но победата отиде за Уинипег.