Кайл Окпосо реализира четири гола за победата на Ню Йорк Айлендърс с 6:3 у дома срещу Питсбърг в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Три от попаденията паднаха в третия период, когато Окпосо оформи своя първи хеттрик в НХЛ. Райън Стром и Майкъл Гребнър също се разписаха в полза на победителите, които се изкачиха на първото място с Източната конференция с актив от 61 точки.

Питсбърг остава на трета позиция на Изток с 3 точки по-малко. Точни за гостите бяха Дейвид Перън и капитанът Сидни Крозби, който се разписа на два пъти и записа асистенция. Ярослав Халак направи 21 спасявания на вратата на Айлендърс.

В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Каролина загуба с 0:3 у дома срещу Ванкувър. Райън Милър отрази 27 шайби на голлинията при своя втори пореден двубоя без допуснат гол.

Дерек Дорсет, Шон Матиас и Алекзандър Бъроус бяха точни в полза на отбора от Канада. Техният съотборник Кевин Биекса се отличи с две асистенции.

Ванкувър прекъсна серия от три поредни поражения с два мача без допуснат гол и заема второто място в Тихоокенаската дивизия с 53 точки, информира БТА.

Анахайм спечели с разгромното 5:1 като домакин срещу Ню Джърси. Хампус Линдхолм и Якоб Силфверберг се разписаха в рамките на по-малко от две минути във втората третина, а Кори Пери беше точен в началните минути на срещата.

В последния период Силфверберг добави още едно попадение, а Патрик Марун също се разписа във вратата на Девилс. Мартин Хавлат беше точен в полза на Ню Джърси.

Анахайм и Нешвил са начело в Лигата на САЩ и Канада с по 64 точки. Нешвил спечели трудно с 4:3 у дома срещу Вашингтон. Джеймс Нийл и Матиас Екхолм донесоха обрата за Предатърс в последния период.

Столичани поведоха с 3:2 след гол на Маркус Йохансон, а преди това на два пъти се разписа и Алекс Овечкин. Сет Джоунс и Джеймс Нийл също бяха точни за Нешвил.