Николай Кулемин вкара два гола и подаде за трети, а отборът на Ню Йорк Айлъндърс победи със 7:4 Филаделфия и излезе на първо място в генералното класиране на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Отборът от Ню Йорк си подсигури първото място на изток преди Мача на звездите, като Островитяните вече са с баланс от 15:2 победи срещу съперници от дивизията си и 16:4 като домакини в НХЛ.

Отговорни за успеха в понеделник вечер бяха най-вече Майкъл Грабнър, Джон Таварес и Ник Леди, които вкараха по един гол и добавиха по една асистенция срещу Филаделфия.

Грабнър даде аванс за Ню Йорк още с първия удар към вратата на Летящите, а Кулемин се разписа за 3:0 при числено превъзходство. Този изстрел също беше първи за неговия отбор, но този път за втората третина.

Денис Уайдман се разписа 4:08 минути след началото на продължението за победа на Калгари с 2:1 над Лос Анджелис. Шон Монахан пък изпрати мача в допълнителна чат с гол малко преди края, за да даде тон на четвъртата поредна победа за Пламъците в редовния сезон на НХЛ.

Радим Върбата и Бо Хорват вкараха по един гол, а Райън Милър спря 23 шайби за успех на Ванкувър с 2:1 над Каролина. В друг мач от вечерта Джейдън Шварц записа гол и асистенция при победата на Сейнт Луис с 3:1 срещу Колорадо.

(БТА)