60-о издание на Мача на звездите в Националната хокейна асоциация, който се изигра в "Нейшънуайд Арина" в Кълъмбъс, завърши с рекордните 29 гола и с победа на отбора на Джонатан Тейвс над тима на Ник Фолино със 17:12.

Предишният най-резултатен мач беше от 2001 година, когато звездите на Северна Америка и звездите на останалия свят си вкараха общо 26 попадения.

Освен с общия брой голове, срещата премина и с куп други рекорди. Нападателят на Ню Йорк Айлендърс Джон Таварес, който беше от тим "Тейвс", вкара 4 гола, изравнявайки по този начин рекорда за най-много попадения в мач на звездите.

Другите играчи, записвали подобно постижение, са Уейн Грецки (1983), Марио Лемьо (1990), Майк Гартнър (1991), Венсан Дамфус (1993) и Дани Хийтли (2003). Якуб Ворачек от Филаделфия пък реализира 3 гола и направи 3 асистенции за тим "Тейвс", като по този начин изравни рекорда на Лемьо по точки в Мач на звездите.

За Най-полезен играч в двубоя беше определен Райън Йохансен, който вкара два гола и направи два аситенции за тим "Фолино". Йохансен, който е играч на Кълъмбъс, спечели тази награда след гласуване на феновете в залата.

Иначе в срещата, която няма да се запомни с играта на никой от двата отбора в защита, интрига имаше до средата на втората част. След равенство в първия период 4:4, в началото на втория двата отбора си отбелязаха по нови два гола. След това обаче "Тейвс" вкараха 4 поредни гола и поведоха с 10:6.

Втората третина приключи при резултат 11:8 за отбора в бяло, като 11-те гола в нея подобриха рекорда за най-много попадения в мач на звездите в един период. Досега 4 пъти бяха вкарвани по 10 гола, като за последно това се случи през 2009 година в Монреал.

В последните 20 минути на срещата тим "Тейвс" отново беше по-концентриран и вкара нови 6 гола срещу само 4 за противниковия отбор. Така беше фиксиран крайният резултат 17:12, а мачът ще се запомни и с това, че всички полеви играчи от отбора-победител успяха да запишат поне 1 точка в актива си.

Срещата в Кълъмбъс беше изгледана на живо от 18901 души, а следващото издание на Мача на звездите ще бъде в Нешвил в края на януари 2016 година.