Алекс Овечкин вкара своите 40-и и 41-и гол през този сезон, а Вашингтон отнесе Торонто с 4:0. Вратарят Брайън Холтби спаси 32 удара при успеха, за да регистрира седми шътаут в кариерата си.

Столичани с този мач сложиха край на серията си от три поредни поражения, а мачът започна с гол на Овечкин, който откри резултата в 33-ата секунда.

Веднага след началото на втората част той покачи на 2:0, а в третата Маркус Йохансон и Джоуел Уърд на празна врата оформиха крайния резултат.

Вашингтон е на 4-о място в дивизия Метрополитен със 78 точки, докато Торонто е предпоследен в Атлантическата с 55.

Другата голяма звезда на руския хокей Евгений Малкин също се развихри и вкара два гола, а също така подаде и 1 пас за успеха на Питсбърг с 5:3 над Калъмбъс.

Този успех доближи Пингвините до 2-ото място в Дивизия Метрополитен, събирайки 81 точки. Тампа Бей е пред тях с 82 след поражението в регионалното дерби от Флорида.

Дейвид Перон, Стиви Дауни и Дерик Пюлио също се разписаха за домакините от Питсбърг, които регистрират четвърта поредна победа. Сидни Кросби подаде две асистенции, а вратарят им Марк-Андре Фльори отрази 22 удара.

Неостаряващият Яромир Ягър записа гол+пас за Флорида при успеха с 4:3 над Тампа Бей. Аарон Екболд, Брад Бойс и Александър Барков добавиха по едно попадение за Пантерите, които са 5-и в Атлантическата дивизия с 69 точки.

Ягър дойде от Ню Джърси срещу размяна на две позиции в драфта, а днес даде отличното начало за домакините с гола в 10:24 минута за 1:0.

Уинипег Джетс опъва плътната към плейофите след победата с 5:2 над шампионите Лос Анджелис Кингс. Китоловците от малкия град са на 4-о място в Централната дивизия със 76 точки, на 3 от Чикаго.

Звездата им Андрю Лад вкара два гола, а останалите три попадения нанизаха Дрю Стафорд, Тайлър Майърс и Блейк Уилър на празна врата.

Анахайм събра 87 точки и е само на 2 от Нешвил, който е лидер в цялата Лига. Патоците отнесоха с 3:1 Далас Старс, а победата изкова Клейтън Стонър с гол в третата част, който е първи за него през сезона. Анахайм, които водят в Тихоокеанската дивизия, стигнаха до успеха и с попаденията на Кори Пери и Райън Гецлаф и почти са изковали титлата в дивизията, тъй като Ванкувър изостава от тях с 12 точки.