Ню Йорк Рейнджърс разгроми гостуващия Анахайм със 7:2 и с 99 точки оглави класирането в редовния сезон на Националната хокейна лига.

Дерек Степан се отличи с два гола и асистенция, Кийт Яндъл добави три асистенции, а Крис Крейдър, Карл Хагелин, Джий Ти Милър, Джаспър Фаст и Дерик Брасард също се разписаха за вицешампионите от миналия сезон. Вратарят Кам Талбот пък се отличи с 36 спасявания.

Анахайм е лидер в Западната конференция също с 99 точки. Рейнджърс не е печелил "Президентс Трофи" за шампион в редовния сезон от 1994 година, когато за последно взе и купа "Стенли".

С гол на Джъстин Абделкейдър в 24-ата секунда на продължението при числен превес Детройт надделя над Сейнт Луис с 2:1 като домакин.

Абделкейдър асистира и за изравнителния гол на Ерик Коул в началото на третата част. Александър Стеен беше дал аванс на гостите в средата на втория период.

Тампа Бей се наложи над гостуващия Бостън с 5:3 и прекъсна серия от десет поредни мача без успех срещу съперника. Джей Ти Браун, Владислав Наместников и Ондржей Палат се отличиха с по гол и асистенция за успеха.

С две попадения в последните 3:13 минути на мача Ванкувър спечели с 3:1 срещу домакина Аризона. Яник Уебър се отличи с гол и асистенция за канадците, а Александър Едлер при числен превес и Хенрик Седин на празна врата донесоха успеха в края, въпреки спасените 41 удара от вратаря на съперника Майк Смит.