Александър Овечкин вкара своя гол номер 50 в редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), с което Вашингтон надви с 4:2 Каролина и съхрани шансовете си за класиране в плейофите.

Това е шестият път, в който руснакът преминава тази граница в своята кариера в НХЛ. Овечкин, 3-кратен победител в класацията за най-добър играч в НХЛ, вкара 50-ия си гол за сезона след 11:12 минути игра през първата третина.

Той се разписа с удар от лявата була след пас на Евгени Кузнецов, а Вашингтон поведе с 2:0. Каролина успя да изравни през втората част чрез Ерик Стаал и Нейтън Гърби, но Столичаните отговориха светкавично.

Бруукс Лейч и Джоел Уорд вкараха голове в рамките на 82 секунди късно в третината и Вашингтон спечели. Брейдън Холтби също беше с основен принос за победата на Вашингтон, отразявайки 23 шайби на вратата си.

Ню Йорк Рейнджърс оглави очаквано генералното класиране в НХЛ, след като Крис Крейдър вкара късно в последната третина за победата с 3:2 над Уинипег. Хенрик Лундквист отрази 32 шайби за отбора от Ню Йорк, който е лидер в Източната конференция с точка пред Монреал и две пред Тампа Бей.

Марк Стоун вкара решаващ удар от дузпа при победата на Отава с 2:1 срещу Детройт в друг интересен мач от вечерта. Мика Зибанеяд и Кайл Търси също се разписаха от свободните удари в полза на Сенаторите, а Андрю Хамънд, който пропусна два мача заради травма, спаси 16 шайби.

Загубата срещу Отава може да струва много скъпо на Детройт. Червените криле са в позицията на трети отбор от Атлантическата дивизия, но Сенаторите имат само пет точки по-малко при шест оставащи мача за двата тима.