Ню Йорк Рейнджърс победи домакина Ню Джърси с 4:2 и си осигури "Президентс Трофи" за шампион в редовния сезон. Отборът заслужи приза за първи път от сезон 1993/1994, когато за последно спечели купа "Стенли".

Новобранецът Кевин Хейс се отличи с гол и две асистенции, а Райън МакДона, Джеймс Шепърд и Карл Хагелин също се разписаха при петия пореден успех на тима. Така с актив от 111 точки Рейнджърс е недостижим на върха два кръга преди края.

Стийв Берние завърши с попадение и асистенция при гола на Патрик Елиаш за домакините, които нямат шансове да се класират за плейофите.

Минесота победи домакина Чикаго с 2:1 и стана шестият отбор на Запад, който си осигури място в елиминациите. Михаел Гранлунд и Джейсън Закър вкараха за успеха, а вратарят Девън Дубник отрази 32 шайби.

Защитаващият титлата си Лос Анджелис загуби гостуването си на Едмънтън с 2:4 и е изправен пред отпадане от плейофите. Шампионите останаха на девето място на Запад с 93 точки и трябва задължително да спечелят последните си два мача и в същото време да разчитат един от конкурентите Калгари или Уинипег да допусне две поражения.

Мат Фрейзър се разписа на два пъти за победата на Едмънтън, а вратарят Ричард Бахман отрази 25 шайби. Уинипег постигна важен успех в борбата си за място в следсезонните елиминации след 1:0 в залата на Сейнт Луис.

Крис Торбърн отбеляза единствения гол в 2:31 минута на втората част, а вратарят Ондржей Павелец спаси всичките 30 удара и не допусна гол във втори пореден мач, записвайки четвърти "шътаут" за сезона.

С третия си пореден успех Уинипег събра 96 точки и се нуждае от още точка в последните си два мача, за да си гарантира класиране в плейофите

Гол на Шон Монахън в средата на третата част донесе успеха на Калгари с 3:2 над последния в Западната конференция Аризона. Така канадците се утвърдиха на третото място в Тихоокеанската дивизия и при една победа в последните си две срещи от редовния сезон със сигурност ще продължат в елиминациите за купа "Стенли".

Детройт също постигна много важна победа с 3:2 над гостуващия Каролина и излезе на трето място в Атлантическата дивизия.

Хенрик Зетеберг и Павел Дацюк завършиха с по гол и асистенция за домакините, Густав Никвист също се разписа, а вратарят Джими Хауърд завърши с 30 отразени шайби.

Това беше последно домакинство за сезона за тима на Мак Бабкок, който все още се нуждае от още един успех, за да си гарантира класиране за плейофите.

В директен сблъсък за място в елиминациите домакинът Отава навакса изоставане от 0:3 и победи Питсбърг с 4:3 след продължение. Сидни Кросби, Бо Бенет и Патрик Хорнквист дадоха класически аванс на гостите в първите 14:44 минути на мача.

Успех на Питсбърг в редовното време гарантираше на отбора класиране в плейофите, но Жан-Габриел Паго във втория период и Марк Стоун в началото на третата част намалиха пасива на канадците, а Майк Хофман изравни 1:48 минута преди края.

В 2:43 минута на продължението Стоун реализира втория си гол и донесе победата на домакините. Отава остана девети на Изток с 95 точки, но само на точка от Питсбърг, който допусна четвърто поредно поражение.