Монреал се класира за втория рунд на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като вратарят Кари Прайс спаси цели 43 удара при победата с 2:0 над Отава. Канадците спечелиха серията срещу Сенаторите с 4:2 победи и се класираха за полуфиналите на изток.

Брендън Галахър вкара победния гол още в първата третина на срещата в Отава, а Макс Пачорети вкара за 2:0 с шайба на празна мрежа само секунда преди края.

С това Монреал преодоля четвъртфиналите в Източната конференция в шест мача, след като тимът дори беше повел с 3:0 победи. Следващият съперник на Канадците най-вероятно е друг исторически съперник от "оригиналните 6" - Детройт.

Преди това обаче Червените криле трябва да спечелят серията си срещу Тампа Бей, в която водят с 3:2 победи преди последното си домакинство.

Кари Прайс, номиран за трофея "Везина" за най-добър вратар в НХЛ, се представи на високо ниво след лошия мач номер 5, в който допусна също толкова шайби в мрежата си.

Неговите съотборници обаче бяха далеч от най-добрата си форма, след като Сенаторите ги отстреляха с 43:20 удара. Монреал обаче се класира напред в плейофите, което се случва за втора поредна година.

Зак Паризи вкара два гола, един от които с фамозен удар от почти нулев ъгъл в близост до мантинелата, а Минесота се наложи с 4:1 над Сейнт Луис и също продължава напред в плейофите. Следващият съперник на Паризи и компания е Чикаго, който отстрани Нешвил също след шест мача.