Носителят на "Президентс Трофи" за победител в редовния сезон Ню Йорк Рейнджърс се наложи с 2:1 след продължение над гостуващия Вашингтон и с 4:3 победи в серията се класира за финала в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Дерек Степан реализира безценното попадение в 11:24 минута на допълнителното време за третия пореден успех на тима в елиминациите и така миналогодишният вицешампион ще се изправи срещу Тампа Бей в опит да се класира за финала за купа "Стенли" за втора последователна година.

Голмайсторът на лигата Александър Овечкин изведе гостите напред в резултата в 12:50 минута, но столичани допуснаха обрат и загубиха за пети пореден път плейофна серия, в която имат аванс от 3:1 победи.

Кевин Хейс изравни при числен превес в 6:22 минута на втория период, а вратарят Хенрик Лундквист завърши с 35 спасявания. За гостите стражът Брейдън Холтби отрази 37 шайби, но това не беше достатъчно, след като Степан реализира в продължението с добавка след блокиран удар на Дан Джирарди.