Канада се класира на полуфинал на Световното първенство по хокей на лед, след като се наложи с 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) над
домакина Чехия, а вратарят Майк Смит регистрира шътаут с 23 спасени удара.

Стражът на домакините Онджей Павелец отрази 39 от общо 41 удара, които канадците изстреляха и се класираха в крайна сметка на финал за първи път от четири години.

Домакините, които бяха подкрепяни от горещата публика, стартираха мача устремно и няколко пъти застрашиха Смит. Но в 8:40 минута на мача Тайлър Хол откри резултата след асистенции на Джордан Еберле и Сидни Кросби. Кросби открадна шайбата от отбраната на чехите, напредна и върна към нахлуващия Хол, за когото нямаше проблеми да вкара.

9:20 минути след началото на втората третина Джейсън Спеца оформи крайния резултат след пасове на Мат Дюшейн и Дан Хюмс. Спеца, който е голмайстор на Световното първенство за момента, не остави никакъв шанс на вратаря Павелец, след като изстреля бомбен снаряд, минал между кънка на защитник и стика на вратаря. Павелец видя шайбата едва когато се спря в мрежата му.

Минута преди края на втората част съдиите отмениха и гол на чехите. Причината беше, че в момента на стрелбата и влизането на шайбата, Петер Коукал е бил във вратарското поле. В третата част на два пъти Червенка можеше да върне едно попадение, но вратарят на "кленовите листа" Смит показа класа и не пусна гол. Така олимпийските шампиони чакат победителя от мача САЩ- Русия, който е по-късно днес.