Чикаго Блекхоукс успя да спечели втория мач от финалната серия в Западната конференция в НХЛ и след успех 3:2 над Анахайм изравни до 1-1 победи. Шведският централен нападател Маркус Кругер вкара победния гол в 16:12 минута на третото пордължение. Това е и най-дългата среща в елиминациите в историята на Чикаго в НХЛ.

Този дълъг маратон от продължения подобри предишния рекорд на Чикаго от 1931-а година, когато отново са се играли пак три продължения. Но отборът на Чикаго превъзмогна заличаването на аванса в резултата, умората и отменен гол, за да спечели гостуването си.

"Мисля, че ние реално днес играхме два мача. Изобщо не мога да изчисля минутите, в които бяхме на леда. В един момент вече просто исках всичко да приключи, заяви авторът на победния гол Кругер.

Андрю Шоу и Мариан Хоса поведоха с 2:0 за Чикаго в първата третина, когато реално се играеше на една врата. За домакините вкараха Андрю Колиано, който направи много силен мач и в първата среща, и Кори Пери. Така Анахайм, макар и отстъпил в продълженията, има 9 победи в 11 мача.

Голът за успеха на гостите дойде доста случайно, след като Брент Сийбрук изстреля шайбата от центъра на терена, тя се отклони в центъра от крак на играч, мина през още двама състезатели и попадна в Кругер, който просто я насочи в мрежата. Вратарят на победителите Кори Крофорд спаси 60 удара, а този на Анахайм Фредерик Андерсен- 53.