Хокеистите на Чикаго се възстановиха от двете си поредни поражения в залата на Филаделфия и след 7:4 у дома вече са на победа от Купа Стенли, тъй като водят с 3-2 в серията. Летящите са домакини в следващия двубой, а до този момент всеки един от двата тима печели пред своите фенове.

Центърът Дъстин Байфуглиен бе с основен принос за успеха, след като наниза 2 шайби и добави 2 асистенции. Това бяха първите му 2 гола във финалната серия, след като преди това бе успял да се разпише 8 пъти в плейофите, но до този момент бе добре пазен от съперника.

Домакините на практика решиха мача още в първата третина, когато вкараха 3 безответни гола в последните 8 минути на периода и установиха контрол върху двубоя. Това доведе до смяна на вратаря Майкъл Лейтън с Брайън Бушер, но и това не помогна особено.

След 2 части резултатът бе 5:2 в полза на Блекхоукс. В последния период Филаделфия опита да направи нещата интересни и се приближи до 4:6, но с втория си гол в мача на празна врата Байфуглиен гарантира успеха за Чикаго.

Победата е добър знак за играчите от Ветровития град, тъй като в 20 случая, когато финална серия е стигала до 2-2 победи, отборът спечелил 5-ия двубой е вдигнал отличието 14 пъти. Великият Майкъл Джордън също изгледа мача от трибуните.