Жером Игинла стана 19-ият хокеист в НХЛ, който има 600 и повече голове на сметката си, след като се разписа за успеха на Колорадо с 4:1 над лидера в Тихоокеанската дивизия Лос Анджелис. Игинла наниза гола в типично своя стил, включвайки се на скорост и само отклони с движение на китката, като Джеък Мъзин проби и му подаде при числено превъзходство.

Тази загуба сложи край на серията на Кралете от пет поредни победи, но все пак те водят в своя поток с 52 точки, 10 над Аризона. Защитникът на домакините Тайсън Бари вкара два гола и направи две асистенции, мат Дюшен също се разписа за Лавината, които са предпоследни в Централната дивизия с 41 точки.

Детройт се наложи с 1:0 над Ню Джърси като гост с единствено попадение на Дилън Ларкин в 9:20 минута на първата част, а вратарят Петер Мразек спаси 22 удара, регистрирайки 7-и шътаут в кариерата си и втори за сезона. Брад Ричардс даде дълъг пас на Ларкин, който излезе зад защитата и наказа вратаря на Дяволите Кори Шнайдер, който иначе отрази 20 удара.

С тази победа Червените криле делят 2-ото място в Атлантическата дивизия с Монреал, като и двата отбора имат по 47 точки.

Също със суха мрежа спечели и Едмънтън, който у дома се наложи над Каролина с 1:0 след продължение. Вратарят им Кам Талбът спаси 29 удара и регистрира първа суха мрежа за сезона. Единственото попадение вкара Андрей Секера 2:47 минути след началото на допълнителното време. И двата отбора обаче са в дъното на класирането и без особени надежди да се доберат до плейофите.

Аризона надви с 3:2 Ванкувър като гост, а Шейн Доун на два пъти извеждаше победителите напред в резултата. За 39-годишният Доун това са 14-и и 15-и голове от началото на сезона, включително 9 в последните 7 мача. Лоран Дофен също се разписа за победителите, които са 2-и в Тихоокеанската дивизия с 42 точки.